PoVer -hanke päättyy

Tiistai 25.10.2022 oli tärkeä päivä – vietimme PoVer -hankkeen (1.3.2020-31.12.2022) loppuseminaaria.

PoVer-hanke on UrAVa ry:n ESR-kehittämishanke kolmen kunnan alueella (Akaa, Urjala ja Valkeakoski). Rahoittajina toimivat edellämainitut kolme kuntaa ja päärahoittajana Keski-Suomen ELY-keskus.

Hankkeen aikana toteutettu:
• kehitetty kuntarajoja ylittävää verkosto- ja yritysyhteistyötä
• suunniteltu ja otettu käyttöön uudenlaisia keinoja työn ja tekijän kohtaamiseen
• luotu vahvaa yritysyhteistyötä
• mallinnettu palvelupolkuja
• edistetty nuorten osallisuutta
• suunniteltu, kehitetty ja aloitettu Ohjaamo-toiminta Urjalassa, Akaassa ja Valkeakoskella.

On ollut suuri etuoikeus tehdä hanketyötä näin hienoissa kunnissa ja upeiden verkostojen kanssa. Kiitos kaikille, joiden kanssa matkaa olemme saaneet taivaltaa! 

Ohjaamoiden juurrutus kuntiin on nyt tehty ja vastuu Ohjaamoiden toiminnasta siirretty uusille koordinaattoreille kuntiin. Yritysyhteistyön näkökulmasta tehtäviä on jaettu laajemmin useille kopinottajille. Runsaasti toimijoita ja verkostoa on ollut mukana kaikessa, mitä hankkeen aikana on kehitetty. Kiitämme todella paljon kaikkia yhteistyötahoja, verkostoa ja erityisesti sisarhanketta Työtietä sekä UrAVa ry:tä, joka on mahdollistanut hankkeemme olemassaolon. Olemme kaikki kerryttäneet huimasti osaamista, kehitetty yhteistyötä, nivouduttu yhteen tiiminä ja kasvatettu verkostoja. Hankeaika on ollut täynnä innostumista ja iloa, haasteita, ratkaisuja, uuden luomista, hyviä käytänteitä, myös kompastuksia – mutta ennen kaikkea aina ylös kipuamista ja hurjasti kehittämistä. 

Kiitos kun olemme saaneet olla mukana kehittämässä kuntien palveluita ja toimintoja ja kiitos siitä, että juuri TE olette olleet mukana matkassamme mukana.

Kaikesta kiittäen PoVer-hanke,
Kaisa Lahtinen, hankepäällikkö, Ohjaamokoordinaattori Valkeakoski
Laura Orttenvuori, Ohjaamokoordinaattori Akaa ja Urjala
Tanja Kulmala, yrityskoordinaattori
Saara Villberg, hankeassistentti Ohjaamot
Hanna Tuomisto, hankeassistentti yritysyhteistyö